Köszöntő

Kedves Érdeklődő!

Tisztelettel köszöntünk honlapunkon és köszönjük, hogy felkerestél bennünket.

Óvodánkban és a családi napközinkben a tegezés a közös nyelvhasználati mód, mind a gyermekek, mind a felnőttek között. Ezért - honlapunkon is - ezt a kommunikációs formát használjuk.

Hol található a Tündérkert?

Magyarországon, a Dél – Alföld legnagyobb városában Szegeden, a Tisza folyó bal partján, Újszeged legszélén, a Traktor utcai kiskertekben, 4 lakópark találkozásánál, fenyves erdőtől nem messze, a Holt Maros közelében, kertvárosi övezetben működik a Tündérkert Magyar - Angol Kétnyelvű Sport Óvoda és Mini - Bölcsőde.

Tündérkert épületegyüttesének és kertjének bemutatása

Nevünk eredete és a logónk tartalmi jelentése

Tündérország, Tündérkertjében...

Gyermekkorom kedves regénye Szabó Magda, Tündér Lala című könyve. Csodálatos gyermekregény, melynek olvasása meghatározó élményt jelentett számomra, és több mint 50 év távlatából is szeretettel gondolok a főhősre és történetére. Tündér Lala története adta az ihletet a névválasztáshoz és a logónk tartalmi jegyeihez.

Gyönyörű mesevilágba kalauzol el Szabó Magda az írónő, ahol a fantázia és a valóság keveredik, a jó és a rossz példáját, harcát követhetjük nyomon, izgalmas cselekményszövésen keresztül.

Tündér Lala, a regény szöszke hajú főszereplője, és logónk fő alakja, az emberszívű, kísérletező kedvű, az új iránt fogékony tündérgyerek, aki kalandjaival izgalomba tartja édesanyját, a Tündérkirálynőt, akinek ugyanolyan izgalmakban van része a gyermeknevelés területén, mint nekünk, földi halandó szülőknek. Lala, tündérgyermek, gyermeki huncutsággal, vagánysággal és kíváncsisággal megáldva.

Szabó Magda szemével látjuk a tündérek halhatatlan, tanulással, munkával teli életét, és a meseregényben Csili szájából hangzik el:

Írisz királynő és barátaim, ne ijedjetek meg, közölnöm kell veletek valamit, amit nem lesz egyszerű tudomásul vennetek. Az emberek is tündérek.

Mi is elképzeltünk egy tündérvilágot, melyben meseország szépségét, varázsát, a mindig történik valami csodavárását szeretnénk a hozzánk érkező gyermekek számára megvalósítani.

A logóban az út kanyargós vonala az élet útját jelképezi, mely ered a születéstől, kiindul a gyermekkorból és folytatódik az elmúlásig. Az út melyen, minden földi életnek végig kell mennie, nem mindegy, hogy sikerekben gazdag, örömteli út, vagy nehéz és göröngyös.

A Tündérkertben dolgozók, mi valamennyien, a gyermekek első lépéseit, a családról való első leválást, az indulás szakaszát kívánjuk megszépíteni, és az alapok lerakásában segédkezünk. Az út elején állunk és tudásunk legjavát átadva kívánjuk előkészíteni a ránk bízott gyermekeket az önálló életre. A mosoly, a szárnyak, a virágok a szellemi szárnyalást, önfeledt boldog gyermekkort, az alkotni vágyás örömét sugallják szándékaink szerint.

 

Széllné Fógel Erika
a Tündérkert alapítója