Étkeztetés

A gyermekek részére napi négyszeri étkezést biztosítunk.

A gyermekek étrendjét gondosan állítjuk össze, aminek eredményeként egészséges  - a testi fejlődésükhöz szükséges - tápláló ételek kerülnek a gyermekek asztalára. Az ételválaszték összeállításakor külön ügyelünk a változatosságra, és a gyermekek életkori sajátosságaiból fakadó táplálkozási igényekre.

A gyermekek ételbeli ízlésvilága ebben az életkorban alakul ki.

Lehetőségeink szerint megoldjuk minden ételérzékeny (pl.: tejérzékeny, lisztérzékeny stb.) gyermek ellátását. Ezen felül konyhánk lehetőséget biztosít arra is, hogy figyelembe vegyük az otthoni étkezési szokásokat. (pl.: vegetáriánus étrend).
Az elkészített ételek egyaránt egészségesek és illeszkednek a gyerekek hagyományos ízvilágába is.

Friss gyümölcsöt és nyers zöldséget minden nap kapnak a gyerekek. Törekszünk, hogy  a feltálalt zöldség, gyümölcs lehetőség szerint magyar, ellenőrizhető termék legyen, betartva a termesztési szabályokat. Konyhánk kizárólag biotejet használ. A zöldségféléket, hazai, -és déli gyümölcsöket mindig ellenőrizhető, ugyan azon termékértékesítőtől vásároljuk.

A reggelit, a tízórait és az uzsonnát a Tündérkertben, frissen készítjük. Többféle ennivalóból választhatnak a gyermekek kedvük szerint, hozzá legalább kétféle innivalóból. Minden étkezéshez az idénynek megfelelő  zöldségeket, pl. télen káposztát, céklát, répát, lila-, vörös-, póréhagymát, sör retket, kápia paprikát, uborkát adunk. Tízóraira friss, gyümölcsből pl. télen (mandarin, narancs, banán, alma, sütőtök ) összeállított gyümölcstálról választhatnak a gyermekek.

Kétfogásos meleg ebédet biztosítunk a bölcsődés korúaknak és az óvodásainknak, speciális, gyermek-étrend szerint.

Az ebédet a Póker Food  konyha készíti. Központjuk: Klárafalva

 

Az ebédet előző nap 12 óráig lehet lemondani.

A lemondott, étkezési díjat a következő hónapban térítjük vissza.